Ozon Nedir?
Ozon Gazı (O₃), atmosferde bulunan renksiz ve kokusuz bir gazdır. Oksitleme özelliğinin yüksek olması sayesinde mikroorganizmaları, toksinleri, virüs, bakteri ve mantarları yok ederek sterilizasyon ve filtreleme işlemlerinde kullanılmaktadır.
Ozon, Birinci Dünya Savaşı sırasında özellikle açık yaralara karşı kullanılmış bir maddedir. Ozonun yaralara uygulanması; yalnızca dezenfekte etme kabiliyetini değil, aynı zamanda kan akışına yardımcı olma, anti-enflamatuar etkiler üretme kabiliyetini göstermiştir.
Ozon Tedavisi Nedir?
Ozon terapisi olarak da isimlendirilen ozon tedavisi; çeşitli hastalıkların tedavisine destek olmak amacıyla hastaların dolaşım sistemlerine (kanına) ozon ve oksijen karışımı uygulanması işlemidir.
Son yıllarda ozon gazının yoğun bir şekilde medikal alanda kullanılmaya başlanması ile ortaya çıkan Ozon Tedavisinden tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak faydalanılmaktadır.
Ozon Tedavisi Ne İçin Kullanılır?
Ozonun antioksidan olması ve ortamdaki virüs, bakteri, mantar gibi yabancı maddeleri yok edici özelliğinden dolayı son yıllarda medikal alanda ve kozmetik sektöründe oldukça yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır.
Ozon gazı canlı organizma ile temas ettiğinde hızlı şekilde moleküler oksijene ve oksijen radikallerine dönüştürülür. Vücutta hafif düzeyde bir oksidatif strese yol açan bu durum organizma tarafından bir tehdit olarak algılanır. Bunun sonucunda antioksidan olarak adlandırılan savunma sistemlerinde görev alan enzimler uyarılır ve etkilenen bölge oksijenden zengin hale getirilerek toksinlerden arındırılır.
Ozon tedavisine yönelik yapılan bilimsel araştırmalar çoğalarak devam etmektedir. Şimdiye dek yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkan bulgulara dayanarak Ozon Tedavisi özellikle bağışıklık sistemini etkileyen hastalıkların tedavilerinde etkili olmakla birlikte tamamlayıcı tedavi olarak da kullanılmaktadır. Hücre yenilenmesini hızlandırmak, kandaki oksijen miktarını artırmak, oksidatif stresi kontrol altına almak, kan şekerini düşürmek gibi pek çok görev üstlenen ozon tedavisinden farklı hastalıklar için faydalanılabilmektedir.
Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklarda Uygulanır?
Yapılan bilimsel araştırmalarda Ozonun, HIV/AIDS hastalarında ve kanser hastalarında faydalı bir tedavi olduğu görülmüştür.
Ozon günümüzde birçok hastalığın tedavisinde veya tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak kullanılır. Bunlardan bazıları şöyledir;
- Enfeksiyon kapmış yaralarda,
- Dolaşım sistemi bozukluklarında,
- Yaşlanmanın getirdiği (Geriatrik) bozukluklarda,
- Maküler Dejenerasyonda (yaşlılarda ortaya çıkan göz hastalığı)
- Viral hastalıklarda,
- Romatizma yahut eklem iltihapları (artrit) hastalığında,
- Kanser hastalığında,
- SARS (Viral solunum yolu hastalığı)
- Yaygın kas ağrıları, uyku bozuklukları, yorgunluk ile seyreden fibromiyali hastalığında,
- Bel ile boyun fıtıklarında,
- Karaciğer enflamasyonla giden hepatit A, B, C virüsleriyle mücadelede,
- Spastik kolon-irritabl bağırsak sendromunda, ülserle seyreden hatalıklarda,
- Mide ülserinde,
- Alzheimer, Parkinson gibi nörolojik hastalıklarda,
- Migren ile baş ağrılarında,
- Cilt alerjileri, egzama, sedef hastalığı gibi kronik cilt hastalıklarında,
- Ağız içi aft, diş eti iltihabı, kandida enfeksiyonu gibi hastalıklarında,
- Zona, uçuk gibi virüslerin neden olduğu hastalıklarda,
- Selülit gibi cilt kusurlarında,
- Kadınlarda genital yolu enfeksiyonlarında,
- Bölgesel kırışıklıkların giderilmesinde ya da vücudun esneklik kazanmasında kullanılır.
Ozon bir gaz olmasına rağmen teknolojideki gelişmeler, ozondan çeşitli şekillerde yararlanmamızı sağlamıştır. Bunlar; doğrudan vücuda uygulayabileceğimiz ozon yağı, içtiğimiz su, diş hekimliklerinde sıkça kullanılan enjeksiyonlar, kanın alındığı ve ozonla karıştırıldığı, daha sonra tekrar kan dolaşımına alındığı otohemoterapi ile gaz banyosunda kullanılır.
Ozon Tedavisi Güvenli mi? Kimler Yaptırmamalı?
Alyuvarlarda bir enzim eksikliği ile birlikte seyreden Favizm (GL-6-F Dehidrogenaz Enzimi Eksikliği) hastalarının; lösemi ve hemofili gibi hastalıklarda; İleri derecede kansızlık ve kanla ilgili rahatsızlığı (Hemofili, kanama pıhtılaşma rahatsızlıkları) olanlarda; ozon alerjisi bulunanlarda; yeni kalp krizi geçirenlerde; hamilelerde; Hipertiroid (tiroid bezleri aşırı çalışanlarda) hastalığı olanlarda ; kardiyovasküler hastalıklarda ozon tedavisi uygulanmamaktadır. Bu hastaların dışında uygun olan hastalara doktor kontrolünde ozon terapisi uygundur.
Ozon Tedavisi Yerine En Güvenli Yol Nedir?
Ozon Tedavisi klinik ortamlarda doktor kontrolünde yapılması gereken bir işlemdir. En basit anlatımla uygun dozlarda kana ozon vermektir. Bunun yerine yutulabilir kapsül haline getirilen ozon yağını 1 hafta süreyle kullandığınızda aynı etkiyi vermektedir. Daha yavaş ama daha güvenli ve daha ucuz maliyetle uzun süreli ozon terapi alabilirsiniz.
Ozon Tedavisinin Güvenli Yolu: Ozon Kapsül
Laboratuvar ortamında Ozonun zeytinyağına haftalar boyunca enjekte edilmesi ile Ozon yağı elde edilmektedir. Hücrelerin yenilenmesi, sivilce, akne, siyah noktalar ile sebep oldukları cilt problemlerinin tedavisi, cilt lekeleri, güneş lekeleri, çatlaklar gibi bir çok cilt problemi için kullanılmaktadır.
Ozon yağının kapsül haline getirilmiş hali ise ağız yoluyla kullanılmaktadır. Ozon Tedavisi yerine Ozon Jel Kapsülün sabahları aç karnına yutulması ile 7-10 gün içerisinde aynı etkiler alınmaktadır. Daha güvenli, daha ucuz ve daha uzun süreli ozon tedavisi almak isteyenler için tamamen doğal Ozon Jel Kapsülleri online mağazamızdan satın alabilirsiniz.
Ozon Softgel Kapsül (600 mg)
MaxOzone Jel Kapsül (600 mg x 30 kapsül) %100 ozonlanmış, soğuk sıkım zeytinyağı ile üretilmiştir ve ağız yoluyla kullanılır. İlaç değildir. Vücut metabolizmasını düzenlemek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılan tamamen doğal, destekleyici bir üründür.